-Ya Tuhanku, perdalamkanlah cinta kedua-dua ibu bapa ku terhadapMu-
-Ya Tuhanku, perdalamkanlah cinta kaum kerabatku terhadapMu-
-Ya Tuhanku, perdalamkanlah cinta guru-guru ku terhadapMu-
-Ya Tuhanku, perdalamkanlah cinta sahabat-sahabatku terhadapMu-
-Ya Tuhanku, perdalamkanlah cinta umat Islam terhadapMu-
-Ya Tuhanku, perdalamkanlah cintaku kepadaMu-
<3<3<3
-ISLAMKANLAH JIWAKU-

~AAMEEN..AAMEEN..AAMEEN..~

Saturday, January 1, 2011

Jamuan akhir tahun 5UA 10'

salam..

dah lame aku xpost n3 yg ntah ape2 tp bermakna sekali..name tjuknye jamuan akhir tahun tp dibuat pd hari ini,awl thun..iaitu 1/1/11..wahhh,,cantekkan?aku xperasan la pulak ngan tarikh jamuan tu..patutla bebudak 5UA nk buat ai ni..

well,we very enjoy it!bkn stkat mkn je..tp g jenjalan pulak kat bandar bersama bebudak 5UA..bebudak kelas aku..ni first time kami kuar bersama..ni jamuan untuk kali ke-2..barula puas hati coz buat lps xm..ai tu,jamuan pertama wat kat skolah,mnela puas ati sbb xm spm pon xstat ag.ms tu otak tgh tensennnnnnnn...serabottttt.....

hari ni memang buat sakan..posing abess..nk kene kumpul kat skola kul 11.30 n bertolak kul 12tghari..tp bertolak kul 12.30 gak..coz kene tunggu sape xdtg ag..t kene tinggal nga bas pulak..byk kasian ooo..

lalu,bertolak la kami yg terdiri dpd bidadari2 yg cntek2 ke new horizon garden untuk lunch bersama..hhehee..terkezzuuuuttttttttttnye aku mula2 tgk pemandu bas tuh..heh,perempuan??fuuyyyooohhh hebat2..ingtkan laki..first time aku tgk..tp kak itu yg dikenali sbg k.zah itu amat spoting orgnye,...aku suke n senang ngan dy..

tiba la kami kat destinasi yg ingin dituju.....first time gak nih kuar ngan 5UA ke tmpt yg mcm nih..restoran ala2 hotel gtu lorrhh..cgu suhana yg ku kasihi itu juga tiba kul 1 pm lbh rsenya,,nth aku xtgk jam..mjlis dimulakan nga ucapan oleh nisha then raisah kami,then naibah kami..naibah ni bg hadiah ckit kat raisah nye yg disayangi,...then cgu kami pulak yg berucap....well,,abih org tgk kitorang..keh3..wt mjlis katekan..

buat pulak kat tmpt exclusive..gud2..terharu sungguh ngan ucapan2 mereka..aku syg bebudak 5ua sume..pastu,penyampaian adiah oleh cgu diiringi ngan raisah..smbil 2 bergambar..adiahnye pelik drpd sblm ni..ia nya duk dlm smpul surat..

"gpo ado dlm ni??tiket tgk wyg ko??haha.."tnya aku kat ainatul..ni lah terpengaruh ngan cite my girl..eehehhe..

bukak2..tgk ade two pics..gmbr kitorang..cntikk..ntah spe punya agenda amek gmbr kokse2..gmbr aku dy amek kat fb..huhu..gmbr ttp mulut..hehe...comel sgt gmbr2 tuh..spela yg edit tu yerkk...??kembangla idung lau tuan dy ade bc nih..ekekeke..

hmm jls kelihatan cgu amat sygkan kami..bgaikan anak sndiri..cgu cium pipi kami dgn penuh kasih syg..memeluk erat..bersalam nga penuh sopan ngan cgu ketika nk terima adiah tuu..terhaaaaaarrrrrrrruuuuuuuuuuu..............

pastu ade cabutan bertuah,,aku xperasan yg nom 13 tu dipanggil..tu nom aku..wahh xsangke aku dpt..susah biasanye aku ni nk dpt..alhmdulillah..hehe..suke2..aku pegi amek kat dpn..cgu kate,ajat nk batalkan dh nom 13 tuh dlm nada bergurau..hihi..nk wt cmne ana xperasan..ghalik duk tgk hp..kuikuikui...

mknn pon byk ats meja ni..lg pon 4 org je meja yg aku duduk..yg 3 meja ag lbih dr 4 org...so,untungla alik aku,,blh mkn byk2..kami pon mkn..ooppppsss!!jgn lupo bc doa deh...

lps abih majlis tuh,kitorang naik bas nk balik..tp xdisangka dlm perjlnn nk balik,k.zah menawarkan kami,nk pergi ke bandar x??tkut xpuas lg la nk deghak..sbb kejap je td...ohh,,blh2,...kb mall..spotingg gile k.zah ni..

lbh kurang sejam kami duk round2 ats kb mall tu..nth ape2..sje je...bknnye nk beli sgt pon..sblm ronda2,kami g solat zohor dulu..igt,nk ronda2 pon ,kene ingat ALlah..hehe..ayt dayah...gud3..

then,,kami pon pulang naik bas ke skola..maka pulangla kami ke rumah masing2..dgn senyuman yg begitu manesss n menawann..har3..

k sudahla..xnk cite dh..letess..dh xtau nk tulis cmne..benarlah ape yg dirasa itu xterkata..

xkan ku lupa kenangan ini..kenangan yg pahit itu hendaklah ditulis di atas pasir agar yg pahit itu hilang dgn serta merta dgn dibawa angin..maka hilanglah keresahan dan sakit hati di hati.kngan yg maness hdklah ditulis di ats batu,agar ia dpt kekal slama-lamanya,dan mengubat rs rindu..maka bagiku,ini lah batu..dgn post n3 kat blog inilah batu..=)

<3 5UA
<3 cgu suhana

wassalam,.. =)

No comments:

Post a Comment

Raef -Peace and Blessing