-Ya Tuhanku, perdalamkanlah cinta kedua-dua ibu bapa ku terhadapMu-
-Ya Tuhanku, perdalamkanlah cinta kaum kerabatku terhadapMu-
-Ya Tuhanku, perdalamkanlah cinta guru-guru ku terhadapMu-
-Ya Tuhanku, perdalamkanlah cinta sahabat-sahabatku terhadapMu-
-Ya Tuhanku, perdalamkanlah cinta umat Islam terhadapMu-
-Ya Tuhanku, perdalamkanlah cintaku kepadaMu-
<3<3<3
-ISLAMKANLAH JIWAKU-

~AAMEEN..AAMEEN..AAMEEN..~

Thursday, January 27, 2011

RINDUku untukmu siri 1

bismillahirrohmanirrohim..

pada petang yg begitu indah nan permai lg mendung yg menyamankan ini aku sgt bersyukur kpdMu ya Allah krna hari ini aku masih diberi peluang untuk bernafas..

rindu ini sudah tidak tertahan lagi untukku memendamnya..rindu ini smkin hari smakin sarat..shinggakan tergerak hatiku untuk meluahkannya di sini..rindu itu lumrah,fitrah manusia..bgitu sucinya sifat rindu ini..rindu yg mampu mewujudkan sbuah cinta yg begitu suci tulus lg murni dalam kalangan makhluk yg bergelar khalifah di muka bumi ini..

bagaimanakah keadaanmu di sana?aku teramat-amat merinduimu..saban hari pagi petang siang dan malam aku teringatkan dirimu..dirimu begitu gagah dgn adanya BENTENG PERTAHANAN(AL-QUR'AN) yg begitu kuat drpd terjatuhnye dirimu..

sebab itu aku mengagumimu..sejak form 4 lagi aku bertekad untuk berjumpa dgnmu..dalam fikiran ku ini hanyalah ada dirimu..naluriku kuat mengatakan bahawa aku mampu bersua jua denganmu suatu hari nanti..hari itu bgaikan smakin hampir..aku yakin bhw aku mampu untuk ke sana ..insyaAllah kita akan berjumpa jua..kerana ibu bapaku pon sudah merestui dan mengizinkan diri ku untuk bertemu dgnmu..

setiap ape yang ku lakukan aku bagaikan terbayang bhw aku sdg berada di tmpatmu walhal aku berada di sini..di sini..di malaysia..tidak di tempatmu..aku merasakan bhw jasadku sememangnya berada di malaysia namun fikiran ku kerap kali berkunjung ke tempatmu..

meskipun aku diberitahu bhw belajar di tempatmu itu begitu sukar..banyak cabaran yg perlu ku tempuhi..namun itu tidak mematahkan semangatku untuk menjejakkan kaki ke sana..berdasarkan cerita2 guru2 ku bljr di tempatmu itu begitu hebattt..bumi yg penuh dengan barokah..mendengarkan bgimana pelbagai ragamnya masyarakat di sana..aku ingin melihat bumi ini dgn seluas-luasnya..

aku ingin mengaut ilmu dgn sebanyak-banyaknya..dgn izinNya aku mampu menguasainya...aku ingin memperkasakan bhasa al-qur'an..aku ingin merasai bagaimana bertalaqqi dgn syeikh2 yg hebat2 yg ada di tempatmu..smkin byk ilmu ku smkin ku tahu betapa jahilnya diriku..

dalam fikiranku meskipun aku ditawarkan untuk ke tempat lain namun hatiku ini tetap mensabatkan hatiku untuk ke tempat mu..bagiku tiadalah tempat yg paling mulia melainkan di tempatmu..dgn itu aku blh berjumpa dgnmu hari2..bljr di tempatmu..berada di sisimu..maka terubatlah rinduku yg sekian lama ku pendam..

rindu ini begitu berat ..ianya xmampu aku luahkan walaupon mem'post' kannya..hmpir saban hari aku berbual ttg dirimu bersama shbtku..kami sgt suka membicarakan dirimu..smoga tiada halangan untukku bersua dgn mu..

aku bgAikan dpt merasai bhawa engkau sedang melambai-lambaikan tangan ke arahku..
agar aku cepat datang kepadamu..
engkau menunggu ku dgn penuh setia..
untuk menyambut kedatanganku dgn tangan terbuka..

YA ALLAH kabulkan doaku ini untuk bertemu dengannya..
temukan aku dgn dia ya Allah..
smoga aku berjaya menjejakkan kaki ku ke tempatnya..
smoga akhlakku sentiasa menjadi smkin mantap dari hari ke hari..
dan smoga aku menjadi seorang muslimah yg sejati yg sentiasa mengingatiMU pd setiap hembusan nafasku..
dan permudahkanlah untukku sgla urusanku pd stiap keadaan..
dan semoga ALLAH yg maha pemurah menjadikan aku seorang yg berjiwa KENTAL..

~AAMEEN...AaMEEN....AAMEEN~
^____^
<3 <3 <3

Saturday, January 1, 2011

Jamuan akhir tahun 5UA 10'

salam..

dah lame aku xpost n3 yg ntah ape2 tp bermakna sekali..name tjuknye jamuan akhir tahun tp dibuat pd hari ini,awl thun..iaitu 1/1/11..wahhh,,cantekkan?aku xperasan la pulak ngan tarikh jamuan tu..patutla bebudak 5UA nk buat ai ni..

well,we very enjoy it!bkn stkat mkn je..tp g jenjalan pulak kat bandar bersama bebudak 5UA..bebudak kelas aku..ni first time kami kuar bersama..ni jamuan untuk kali ke-2..barula puas hati coz buat lps xm..ai tu,jamuan pertama wat kat skolah,mnela puas ati sbb xm spm pon xstat ag.ms tu otak tgh tensennnnnnnn...serabottttt.....

hari ni memang buat sakan..posing abess..nk kene kumpul kat skola kul 11.30 n bertolak kul 12tghari..tp bertolak kul 12.30 gak..coz kene tunggu sape xdtg ag..t kene tinggal nga bas pulak..byk kasian ooo..

lalu,bertolak la kami yg terdiri dpd bidadari2 yg cntek2 ke new horizon garden untuk lunch bersama..hhehee..terkezzuuuuttttttttttnye aku mula2 tgk pemandu bas tuh..heh,perempuan??fuuyyyooohhh hebat2..ingtkan laki..first time aku tgk..tp kak itu yg dikenali sbg k.zah itu amat spoting orgnye,...aku suke n senang ngan dy..

tiba la kami kat destinasi yg ingin dituju.....first time gak nih kuar ngan 5UA ke tmpt yg mcm nih..restoran ala2 hotel gtu lorrhh..cgu suhana yg ku kasihi itu juga tiba kul 1 pm lbh rsenya,,nth aku xtgk jam..mjlis dimulakan nga ucapan oleh nisha then raisah kami,then naibah kami..naibah ni bg hadiah ckit kat raisah nye yg disayangi,...then cgu kami pulak yg berucap....well,,abih org tgk kitorang..keh3..wt mjlis katekan..

buat pulak kat tmpt exclusive..gud2..terharu sungguh ngan ucapan2 mereka..aku syg bebudak 5ua sume..pastu,penyampaian adiah oleh cgu diiringi ngan raisah..smbil 2 bergambar..adiahnye pelik drpd sblm ni..ia nya duk dlm smpul surat..

"gpo ado dlm ni??tiket tgk wyg ko??haha.."tnya aku kat ainatul..ni lah terpengaruh ngan cite my girl..eehehhe..

bukak2..tgk ade two pics..gmbr kitorang..cntikk..ntah spe punya agenda amek gmbr kokse2..gmbr aku dy amek kat fb..huhu..gmbr ttp mulut..hehe...comel sgt gmbr2 tuh..spela yg edit tu yerkk...??kembangla idung lau tuan dy ade bc nih..ekekeke..

hmm jls kelihatan cgu amat sygkan kami..bgaikan anak sndiri..cgu cium pipi kami dgn penuh kasih syg..memeluk erat..bersalam nga penuh sopan ngan cgu ketika nk terima adiah tuu..terhaaaaaarrrrrrrruuuuuuuuuuu..............

pastu ade cabutan bertuah,,aku xperasan yg nom 13 tu dipanggil..tu nom aku..wahh xsangke aku dpt..susah biasanye aku ni nk dpt..alhmdulillah..hehe..suke2..aku pegi amek kat dpn..cgu kate,ajat nk batalkan dh nom 13 tuh dlm nada bergurau..hihi..nk wt cmne ana xperasan..ghalik duk tgk hp..kuikuikui...

mknn pon byk ats meja ni..lg pon 4 org je meja yg aku duduk..yg 3 meja ag lbih dr 4 org...so,untungla alik aku,,blh mkn byk2..kami pon mkn..ooppppsss!!jgn lupo bc doa deh...

lps abih majlis tuh,kitorang naik bas nk balik..tp xdisangka dlm perjlnn nk balik,k.zah menawarkan kami,nk pergi ke bandar x??tkut xpuas lg la nk deghak..sbb kejap je td...ohh,,blh2,...kb mall..spotingg gile k.zah ni..

lbh kurang sejam kami duk round2 ats kb mall tu..nth ape2..sje je...bknnye nk beli sgt pon..sblm ronda2,kami g solat zohor dulu..igt,nk ronda2 pon ,kene ingat ALlah..hehe..ayt dayah...gud3..

then,,kami pon pulang naik bas ke skola..maka pulangla kami ke rumah masing2..dgn senyuman yg begitu manesss n menawann..har3..

k sudahla..xnk cite dh..letess..dh xtau nk tulis cmne..benarlah ape yg dirasa itu xterkata..

xkan ku lupa kenangan ini..kenangan yg pahit itu hendaklah ditulis di atas pasir agar yg pahit itu hilang dgn serta merta dgn dibawa angin..maka hilanglah keresahan dan sakit hati di hati.kngan yg maness hdklah ditulis di ats batu,agar ia dpt kekal slama-lamanya,dan mengubat rs rindu..maka bagiku,ini lah batu..dgn post n3 kat blog inilah batu..=)

<3 5UA
<3 cgu suhana

wassalam,.. =)

Raef -Peace and Blessing