-Ya Tuhanku, perdalamkanlah cinta kedua-dua ibu bapa ku terhadapMu-
-Ya Tuhanku, perdalamkanlah cinta kaum kerabatku terhadapMu-
-Ya Tuhanku, perdalamkanlah cinta guru-guru ku terhadapMu-
-Ya Tuhanku, perdalamkanlah cinta sahabat-sahabatku terhadapMu-
-Ya Tuhanku, perdalamkanlah cinta umat Islam terhadapMu-
-Ya Tuhanku, perdalamkanlah cintaku kepadaMu-
<3<3<3
-ISLAMKANLAH JIWAKU-

~AAMEEN..AAMEEN..AAMEEN..~

Sunday, January 17, 2010

cuba teka ini gambar ape??bdak darjah 1 pon tau sbb ianya senang..




1,3
2,4


































hari jumaat smasa berlaku gerhana matahari kira2 dlm kul 4pm...subhanallah cantikkan?


assalamualaikum..

hari ni baru ade keinginan utk menaip..tau x pics ape kat atas tuh??korang ade tgk x??beruntungla sape y tgk..y xtgk,y xnmpk ms nk tgk tu mgkin bkan rezeki anda la nmpaknye..

alhamdulillah aku bersyukur sgt tanpa di sangkal aku dpt jugak tgk satu gerhana ni..actually,aku xtau pon y hari jumaat-15/01/2010 akan terjadinya gerhana matahari..tu pon aku baru tau lepas sudah wat latihan kat litar 1jam.aku dan kwn2 mau pergi ke pondok kat YAKIN PANDU utk berehat tiba2 kami ternmpak beberapa orang di sekitar itu ade pakai spek itam,ade yang merakam,n ade y amek gambar sama ada dgn menggunakan henset ataupon kamera digital n ape2 lah..

masa tu aku xterpikir lagi knpala mereka-mereka ini membuat begitu n begini sambil mengangkat muka melihat ke langit.."eh ade gerhana mataharila!,"salah seorang kawan aku y gtau..oh baru la aku tau..biar betol..lalu aku turut meniru gaya mereka dgn mengeluarkan henset n menangkap pics tersebut..maka terhasillah pics spt di atas sanunn..

lps tu,tunggu skjp smbil mmerhatikan matahari dlm proses menggerhanakan dirinye,aku dapat lihat dgn jelas skali smbil duduk..[kerja menangkap pics telah diambil alih oleh teman aku manakala aku duduk smbil melihat matahari itu smbil menahan kesilauan matahari dgn tanganku y halus mulus bgaikan sutera..yah!!hahak..] matahari tu nmpk bergerak-gerak slowly di langit biru shingga terlindung oleh awan putih.ianye berbentuk seakan-akan bulan sabit besar y hampir penuh..its shiny..very amazing!so beautiful!!aku dah suh kawan amek pic y jelas tu tp xsempat ape boleh buat......terkilan2 jugak..huhu..

tp aku puas atila sbb ari tu dahla bukan main ag tunggu nk tgk gerhana bulan,tp xtersedar..dahla kul 2am lebih tu aku dah cuba tengok bulan smpai sakit tengkuk cek ni mengangkat muka tengok kat langit..langit msa tu mmg cerah lain dari malam y lain..arggghh..tp xberjaya..kawan kejut pon xsedar..ajatnye nk bangun lak kul 3:24am..huhu..ape boleh buat..tp xpelah Allah dah gantikan kat aku,xleh tgk gerhana bulan xpe2,janji blh tgk gerhana matahari...hehehe..first time aku tengok gerhana ni..

mintak maaf,wa asif,forgiv me if i terkecek mengguriskan perasaan2 korang spnjang membaca blog aku..slmt petang!! ;)

wassalam...^_^

No comments:

Post a Comment

Raef -Peace and Blessing