-Ya Tuhanku, perdalamkanlah cinta kedua-dua ibu bapa ku terhadapMu-
-Ya Tuhanku, perdalamkanlah cinta kaum kerabatku terhadapMu-
-Ya Tuhanku, perdalamkanlah cinta guru-guru ku terhadapMu-
-Ya Tuhanku, perdalamkanlah cinta sahabat-sahabatku terhadapMu-
-Ya Tuhanku, perdalamkanlah cinta umat Islam terhadapMu-
-Ya Tuhanku, perdalamkanlah cintaku kepadaMu-
<3<3<3
-ISLAMKANLAH JIWAKU-

~AAMEEN..AAMEEN..AAMEEN..~

Wednesday, December 16, 2009

cUti..cuti..dan CutI........

slm cuti sekolah n sem n ape2 je..

lau aku tgk kat blog2 member,kira2 2 minggu dah xhapedet blog nih..dah berhabuk nmpknye..mlm ni aku nk gilap2 kan ia n ceriakan ia dgn entry terbaru aku..best ke x,aku xpeduli..bg aku,ape y nk diluahkan,terluahlah kat cni..kan blog aku nih..hehehe..suka hti pemuda pemudi lah nk bc or x..jamilah xkesah..

dah lame kekeringan idea.slalu je idea ni dtg ktika bukan semasa sign in blog nih..err,,tidakkah ayat aku tu terbelit-belit cm keling ckit??hihihi..biasalah..nenek moyang zman batu dulu keling..kui2...

hapelah budak jamilah ni sorang,,lau g kelas tambahan kat sekolah kul 9 baru smpai..klasnye stat kul 8:3o..tp lau nk g wat lesen moto kat pengkalan chepa(jauh tuuuuuuuuu) sblm kul 8 lagi dah siap..janjinye nk g kul 8..bgus pulop bab nih..hehehehe..itu naseb baek sir y ngaja sains xmarah+spoting.."jangan ko naik kepala lak"...ingatkan diri..xleh amek kesempatan atas kesolehan sikap sir.

seumur idup aku jadi seorang best student terhadap cikgu2 sekolah[xpernah jadi pon!!hahahhha..jangan nak perasan... xD],aku xpernah lagi jumpa cikgu seSSSSSOLLLEHHHHhhh sir ROZMAN ni..beliau slalu bawak bekal ke school..xpernah lg rasenye diri ini tengok beliau makan kat kantin ketika waktu rehat...he is very intelligent..

sungguh!!aku teramat kagum dgn sikap beliau..beliau hanyelah cikgu sains,tapi sikap beliau di mataku bagaikan melebihi sikap seorang ustaz..sbb ape??coz beliau sentiasa pakai kopiah..cara mengaja pon best..kerap kali buat experiment..x garang..senang je hati ni bile tengok air mukanya..

sepanjang pengalaman aku bljar kat sekolah mahad muhammadi pasir pekan,kat cnilah aku melihat bi'ah solehah..y mne hampir ke semua guru2 lelaki memakai kopiah meskipun x mengaja pelajaran y agama..smua cgu kat cni ber'jurus2'[baek,bagus,solehah]..

ya,memang aku akui,pertama kali aku pijak kaki ke bumi mahad itu untuk belajar aku rase sangat seronok..tp ade yang buat aku terasa menyampah..seronok bile jumpa kengkawan sekolah rendah,seronok bile bertambah kawan,seronok bile diri ini menjadi perhatian kpd kakak2 senior,guru2(ktika bljr je..huhu..)

aku ni xde femes pon dlm kalangan guru2)...terutamanye dlm kalangan friends..kerana merekalah yang sentiasa menunggu aku,bercakap tentangku,berbual bersama-sama,berdampingan bersama-sama walau di mana berada,kerap rehat sama2,sentiasa memanggilku bila ternampakku..begitu jugak aku terhadap mereka skiranya ade mood..tengok keadaan jugak..biasanye aku ni,,lau kat kawan xmudah naik marah n baek je..hahah..lau kat adeq-beradeq cpt je naik marah...huhu..memang xelok sikap amarah ni..

oh,lau ade tetamu datang,,sopan semacam..pijak semut pon xmampus..huihuihuihui...lau nak tau perangai aku y sebenar,,sile2 lah tanye mereka2 y dekat dengan aku[mcmla ade orang nak tau pasal dya,,hhohohoho]..sile jgn cakap gtu kat saye,,nanti kecik ati saye..huhuk..saya hanye berseloroh wahai pelawat2 y sudi menengok n membaca ntri kat blog iniiiiee..

y menyampahnye bile aku tengok,,cara budak2 mahad ni bersalam..ade style lahh..cara lipat tudung..y di dlm dy lipat ke luar(mungkin y pompuan phm care lipat y dickpkan ni)..nmpak rock lah..hahaha..lame2 aku pulak y amalkan..keh3..aku dah tarik balik rase menyampah aku..aku respect abesss!!tp care lipat ni kengkadang sangggggaaaaaaaaattttttt..aku bersalam macm tu lah ngan member2 aku..susah nk ckp cmne cara bersalam tuh..huhu..tp ade style lah n bagussss....ntah2 bdk2 tingkatan 1 y baru pulak y menyampah kat aku..huhuhu..redho r..

hmmm..esop ade test komputer step 2 untuk buat lesen motor..nanti bolehla pergi sndiri ke bandar..heheheh...xde lesen skarang ni pon aiiihhh,,dah bonceng motor smpai ke wakaf bharu,tendong,kubang batang..hihihi..nasib baek xde abe LIH(polis)..lau x,dapat surat cintalah jawabnye..kwang3..

"lesen,"polis minta lesen kat pembonceng motosikal y mau pergi ke KB.."ahh,lesen?ade encik..tp duk kat umah..lau encik nak jugak pergi umah lah g tengok lesen saye.."tergeleng-geleng kepala encik polis tuh..hohhohohoho..."nah amik ko surat cinta aku nih..""alamak,,surat cinta ni perlu dibalas dlm tempoh yang tlh ditetapkan.huhu..cinta y ni amat berbeza,,surat di balas dengan duit..saman m-o-t-o..arghhhh.."pmbonceng itu bermonolog dalaman...

.........kan dah bengang tuuu....itu pasai kite kena buat lesen..ini adalah untuk memimpin agar para pemandu menjadi pemandu yang berhemah tinggi..yang mane membawa maksud,mampu mengelakkan dirinye dan pemandu lain daripada berlaku kemalangan..wahhh,,ingat ag definisinya..panas ag nihhhh!!nak kene jawab dlm test komp besok..soklan bocor nihh..hehe..apelah sume soklan dah bocor,tinggal bace n ingat jeh..amboi2,mentang2 lah baru kursus ari tu..kuikuikui.....

maaf lau saye ade salah silap kat sdare sdari..maaf diucapkan..lau ade y baek amalkan,lau y buruk itu tinggalkan..

*****hamba y faqir n kerdil di hadapanNYA******

No comments:

Post a Comment

Raef -Peace and Blessing